Начало Бокс Професионалното бъдеще на Даниел Асенов е под въпрос

Професионалното бъдеще на Даниел Асенов е под въпрос

Професионалното бъдеще на Даниел Асенов е под въпрос
0

Професионалната кариера на най-успешния български боксьор през последните години Даниел Асенов е под въпрос, съобщи „България днес“.  „Тайсъна от Кукорево“ сподели в интервю преди време, че Олимпийските игри в Токио може да са последните, в които той ще се състезава при аматьорите.

Нашенецът дори се е разбрал да премине в една от най-мощните мениджърски компании на планетата „МТК Глобал“. Тя работи с над 300 боксьори, част от които са едни от най-добрите най-добрите на планетата като Тайсън Фюри (световен шампион на WBC в тежка категория), Дейвид Прайс (олимпийски бронзов медалист в тежка категория), както и с един стар познайник на Асенов – Шахобидин Зоиров, който елиминира българския боксьор, след скандално съдийско решение, на 1/4-финалите в категория до 52 кг. на Световното първенство по бокс за мъже, провело се през отминалата година в Екатеринбург, Русия.

Сметките на 23-годишния талант се объркаха след шокиращ анонс от силния човек в компанията Даниел Кинахън. Криминалният бос налива огромни пари в бокса и помогна за изграждането на кариерите на световните шампиони Тайсън Фюри и Били Джо Соундърс. Преди няколко седмици ирландецът обяви, че се оттегля от спорта. Причината беше напрежението, което неговото име създава в обществото.

Името на Кинахън излезе на преден план, след като Тайсън Фюри обяви в социалните мрежи сделка за два мача срещу Антъни Джошуа през 2021 г. Той благодари лично на подземния бос, но това предизвика огромно недоволство срещу „Циганския крал“.

Атрактивният стил на Даниел Асенов, както и забележителната кариера при мъжете (2 европейски титли и сребро от Европейските игри), завоювани до навършването на 22 годишна възраст (на 17 май Асенов навърши 23 години), предизвикват огромен интерес сред професионалните промоутъри.

Очаква се Асенов да подпише професионален договор след Олимпийските игри в Токио. Дали това ще се случи, предстои да разберем след година.