Начало Бокс Радо Росенов открива българското участие на Европейското в Будва днес
0

Радо Росенов открива българското участие на Европейското в Будва днес

Радо Росенов открива българското участие на Европейското в Будва днес
0

Трима българи ще вземат участие в четвъртия ден от Европейското първенство по бокс за младежи, което се провежда в Будва, Черна гора. Първи от нашите национали на ринга ще се качи Радослав Росенов. Родният талант ще открие програмата за нашите представители с мач срещу Данило Дрижак (Украйна).

Двубоят е в категория до 60 килограма и ще се проведе в следобедната сесия на ринг А. Програмата стартира от 16:00 часа, като мачът на Росенов с представителя на Украйна е седми в списъка и се очаква да започне около 17:30 часа.

Във вечерната сесия България ще има още двама участника днес. Те ще боксират на ринг В, като програмата стартира от 19:30 часа. Пръв от националите ни ще се изяви Даниел Кирилов. В категория до 57 килограма той ще се изправи срещу Кристиан Кеса от Италия. Мачът е четвърти в списъка и се очаква да започне около 20:15 часа. 30-ина минути по-късно, в категория до 63.5 килограма Красимир Джуров ще боксира с литовеца Симонас Зеленекас.

При победи националите ни ще се класират за 1/4-финалната фаза. България вече има трима боксьори там. Уилиам Чолов записа една победа дотук, а жребият изпрати директно в Топ 8 Георги Стоянов (80 кг) и Кирил Борисов (+92 кг).