Начало Бокс Радослав Росенов с летящ старт на Европейското
0

Радослав Росенов с летящ старт на Европейското

Радослав Росенов с летящ старт на Европейското
0

Носителят на Купа „Странджа“ Радослав Росенов постигна впечатляваща победа в първия си мач на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години. Националът ни се изстреля към 1/4-финалите на шампионата в Пореч, Хърватия. Той не остави шанс на арменеца Артур Сахакян и стигна до убедителен успех с 4:1 гласа.

Росенов демонстрира познатия стил с много бързо движение по ринга и рязка смяна на посоките. Той нанесе серия от точни попадения в първите два рунда, което му осигури комфортна преднина в съдийските карти. В третата част националът ни намали малко оборотите, което позволи на съперника му също да запише няколко точни удара, но не и да се надява на обрат.

За място на полуфинал Росенов ще се изправи срещу Мариан Чириак (Румъния). Мачът им ще бъде в следобедната сесия на 19 март.

Николай Маринов

България ще има общо петима участници на четвъртфиналите в Пореч. След Росенов, днес победи постигнаха още Николай Маринов (57 кг) и Ясен Радев (54 кг).

Маринов постигна убедителна победа с 4:1 гласа над испанеца Хуан Морено. Той показа психическа и физическа издръжливост, като успя да нанесе своя удар в решителния трети рунд. Преди това двамата проведоха равностоен мач, но в заключителните 3 минути Маринов доминираше и заслужи крайния успех. За място на полуфиналите в събота националът ни ще се изправи срещу италианеца Микеле Балдаси.

Ясен Радев

В категория до 54 килограма Ясен Радев преодоля с 3:1 гласа Ибраим Букедем (Франция). Той затвори отличното представяне на българите днес с много мъжки мач. Националът ни преодоля съперника си, въпреки че в първия рунд имаше проблеми и изостана в картите на съдиите. В събота той ще боксира с турчина Самет Гюмюш за място на полуфинал.

Триото се присъедини към Рами Киуан (75 кг) и Ергюнал Себахтин (48 кг), които достигнаха до четвъртфиналите в предходните дни.