Начало Други 6 сутрешни ритуала, които ще ви заредят с енергия за целия ден

6 сутрешни ритуала, които ще ви заредят с енергия за целия ден

6 сутрешни ритуала, които ще ви заредят с енергия за целия ден
0

Доброто настроение в началото на деня ще ви даде възможност да бъдете продуктивни. Какво трябва да правите сутрин, за да си осигурите добро настроение за целия ден?

Утрото не трябва да предизвиква стрес, а очакване за нов красив ден. Доброто сутрешно настроение ще повлияе на ежедневната ви продуктивност.

Ежедневие без бързане

Събудете се рано и си дайте достатъчно време да не бързате за работа. Вземете душ, пригответе вкусна закуска, медитирайте, облечете се добре и след това излезте по работа в отлично настроение.

Вкусна и здравословна закуска

Ако имате навик за закуска, пригответе нещо вкусно сутрин. Не забравяйте, че приемът на храна трябва да бъде балансиран. Закуската трябва да включва сложни въглехидрати, протеини и мазнини.

Студен и горещ душ

Ритуал за добро утро, който ободрява както тялото, така и мозъка. Но не трябва веднага да ставате напълно под леден душ. Започнете от краката и постепенно се издигайте нагоре.

Този навик ще подобри здравето ви и дори леко ще коригира целулита. За начало пет минути ще са достатъчни.

Кратко зареждане

10-15 минути спорт ще повишат нивото на ендорфините, серотонина и окситоцина – хормоните на щастието и радостта. Той ще поддържа мускулите в добра форма и ще подобри подвижността на ставите.

Включете любимите хора в зареждането. Прекарвайте времето си заедно приятно и полезно. Не забравяйте любимата си музика. Можете да организирате сутрешни танци, това ще ви развесели и разнообрази сутринта.

Дихателни практики

Те помагат за облекчаване на стреса и тревожността. Седнете удобно и дишайте спокойно, като правите пауза, докато вдишвате и издишвате. Дишането ще помогне в стресови ситуации, например преди изпит или важно събитие в работата. Практикуването веднага след събуждане ще има положителен ефект върху сърдечно-съдовата и храносмилателната система, както и върху психологическото състояние.

Благодаря

Когато благодарим на някого или нещо, ние се чувстваме спокойни и на душата става много топло. Опитайте се да отделяте 10 минути на благодарност всяка сутрин. Винаги е хубаво да кажеш благодаря. Всяко, дори малко приятно събитие ще има значение. Можете да запишете благодарности в тетрадка, това ще има още по-голям положителен ефект.

Сутринта създава настроението за идващия ден, така че защо да не го направите красив?