Начало Бокс Разкриха колко ще вземе Фюри от реванша с Уайлдър

Разкриха колко ще вземе Фюри от реванша с Уайлдър

Разкриха колко ще вземе Фюри от реванша с Уайлдър
1

Съвсем скоро се очаква да бъде официално оповестена сделката за реванш между шампиона на WBC – Дионтей Уайлдър (40-0-1) и претендента Тайсън Фюри (27-0-1).

Двамата получиха едноседмична отсрочка от Световния боксов съвет, за да могат отборите им да се доразберат. И по всичко изглежда, че Франк Уорън и Шели Финкел са си спазили думата и са на път да финализират дългоочаквания реванш.

Според медиите в Англия, „Кралят на циганите“ ще прибере 20 милиона паунда, което се равнява на 40% от общите хонорар.

Това е с 13 милиона повече от чека за първия мач в началото на декември. Напомняме, че 30-годишният бивш шампион дари заработените от него пари за благотворителност.

Очакванията са Уайлдър – Фюри „II“ да генерира общ приход от 50 милиона паунда.

Снимка: БТА

Очаква се срещата се проведе в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк. Първоначално плановете за реванш бяха той да се състои в Англия, но в последствие се оказа, че и втората среща ще се проведе на американска земя.

Стана ясна и причината за забавянето на договорите – Тайсън Фюри е настоял за трима неутрални съдии около ринга, след като в края на миналата година съдийското решение определено не бе в негова полза.

Това е и главната причина събитието да не се проведе в Лас Вегас, защото Атлетическата комисия на щата Невада е искала да сложи свои хора около въжетата.