Начало Бокс Хърн загрижен за Уайлдър и Фюри

Хърн загрижен за Уайлдър и Фюри

Хърн загрижен за Уайлдър и Фюри
0

Както преди няколко седмици самият Еди Хърн каза, Дионтей Уайлдър е цел номер едно за следващия мач на световния шампион в тежка категория на IBF, WBO и WBA (Super) – Антъни Джошуа.

Преди време Хърн постави ултиматум на американския шампион на WBC, че ако иска по-равно разпределение на приходите от евентуален мач, то той ще трябва да продаде поне един милион PPV за предстоящия му голям сблъсък с британеца Тайсън Фюри.

Снимка: АР/БТА

Още тогава скептично настроените фенове изразиха негодувание от думите на Еди Хърн, като той бе обвинен, че нарочно говори подобни неща, за да може в крайна сметка да изправи Антъни Джошуа срещу Дилиън Уайт на 13 април.

Едно нещо обаче не може да бъде отречено на Хърн – англичанинът знае как да прави и да докарва на боксьорите си сериозни финанси.

Оттук идва и големият проблем, който пречи за организирането на двубой между Джошуа и Уайлдър – „Бронзовият бомбардировач“ е далеч от най-известните атлети в САЩ и последната информация на Еди Хърн го потвърждава.

До този момент Уайлдър и Фюри са продали около 8000 билета от зала с капацитет 19 000. Дори не са отворили най-горният етаж, а половината ред на втория етаж също не работи. Да видим все пак дали ще продадат милион пей-пър-вюта. Ако са големи имена, би трябвало да го направят.

Казвал съм го и преди – докарат ли милион купувания на мача, значи наистина са значими боксьори. Тогава няма да мога да ги отпратя и да им кажа, че не правят пари и не са полезни за общата картинка.

Но засега виждам само наполовина празен „Staples Center“ три седмици преди уж най-голямото събитие в тежката категория „, каза Хърн, чиито боксьори не срещат особени трудности да пълнят залите, в които се състезават, били те в Англия или по света.