Начало Бокс Роберт Щиглиц иска да привлече световния бокс в Албена

Роберт Щиглиц иска да привлече световния бокс в Албена

Роберт Щиглиц иска да привлече световния бокс в Албена
0

Двукратният световен шампион по бокс Роберт Щиглиц посети Европейския курорт на спорта Албена. Германецът е възхитен от видяното и изрази желание за бъдещи съвместни проекти, като е в готовност да привлече повече международни форуми в комплекса.

„Имате всички необходими условия за провеждане на тренировки и спортни кампове. По-активна организация може да привлече световния бокс в Албена“, сподели той в ексклузивно интервю.

Бившият световен шампион по бокс в суперсредна категория на WBO е сред големите имена на германския професионален бокс. Той прекратява състезателната си кариера през март 2017 година с 50 победи в 57 мача, след като защитава шампионския си колан на Европейския боксов съюз в полусредна категория.

„Пожелавам на Албена още поне 100 години да бъде център на много събития и да бъде все така красива“, посочва Щиглиц по случай тазгодишния 50-годишен юбилей на родния комплекс.

Щиглиц продължава да се развива в сферата на спорта. Той има собствена школа за непрофесионалисти, а отскоро тренира и професионални боксьори, сред които Роман Фрес и Михаел Айферт.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.