Начало Бокс Рой Джоунс: Амир Хан се отказа и трябва да се извини на феновете

Рой Джоунс: Амир Хан се отказа и трябва да се извини на феновете

Рой Джоунс: Амир Хан се отказа и трябва да се извини на феновете
0

Живата легенда на професионалния бокс, Рой Джоунс-младши, коментира провелият се двубой между непобедения Терънс Крауфорд и медалистът от Олимпийските игри в Лондон 2012 г. Амир Хан. Носителят на четири пояса едновременно сподели, че според него Хан се е отказал и дължи извинение на феновете. Двубоят бе прекратен в шестия рунд, след като от ъгъла на англичанина дадоха сигнал, че боксьорът им се отказва. Причина за това бе удар под пояса.

Самият Крауфорд и мнозина боксови специалисти твърдят, че Хан се е дал без бой, а ето какво каза 50-годишният Джоунс пред TMZ:

„Обичам Амир с цялото си сърце. Той направи много в аматьорската си кариера и мисля, че е страхотен боец, но когато се откажеш, няма как това да бъде подминато. Много хора се оплакват, че не спирам с бокса. Причината затова е, че го правя със сърце. Изнесете ме от ринга, но няма да бъда победен и да съм на краката си. Искам да дам всичко, или всичко да ми бъде отнето. Няма как нарушение да ме накара да спра, освен ако не ми е счупена кост на лицето, или нещо друго, което може да ми остави недъг до края на живота ми. Удар под пояса не е способен да направи това.“, категоричен бе настоящият боксов мениджър и коментатор.

Рой завърши с апел към Хан:

„Беше в губеща позиция и избра да се откажеш. Няма значение, дали не си бил наясно с правилата, ти спря, когато можеше да дадеш повече. Не даде всичко от себе си за феновете. Трябва да се извиниш, това ще бъде уважено. Бъди мъж, бъди честен и продължи напред.“

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.