Начало Бокс Рунд по рунд: Антъни Джошуа – Анди Руис 2

Рунд по рунд: Антъни Джошуа – Анди Руис 2

Рунд по рунд: Антъни Джошуа – Анди Руис 2
0

Време е за реванш! Антъни Джошуа и Анди Руис-младши ще определят световния шампион по бокс в тежка категория. Заложени са коланите в цели четири версии –  Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

В първата среща помежду им (на 1-ви юни) мексиканецът Руис (33-1, 22 KO) шокира британския шампион Джошуа (22-1, 21 KO) и му отне титлите. Сега двамата се изправят на ринга в Саудитска арабия.

Първи рунд

Фаворитът Джошуа тръгва по-уверено и още в първите секунди нанася сериозен удар с левачката си в главата на Руис. Мексиканецът е предпазлив и подчертано внимава за защитата си, но в края на рунда понася няколко тежки десни крошета. При едно от тях му се отвори и аркада.

Втори рунд

Събуждане на шампиона. Анди Руис пласира двоен прав ляв в главата на британеца. Последваха няколко размени, а Антъни Джошуа успешно направи и серия от десен-ляв-десен. Руис не се стресна и дори притисна британеца до въжетата, а след това вкара и няколко леви крошета.

Трети рунд

Отново Анди Руис е по-агресивен и се движи по ринга с малко по-голяма самочувствие. Джошуа можеше сериозно да пострада при опит за едно дясно кроше на мексиканеца, но Руис пропусна. Британецът от своя страна разчиташе на правите с лявата ръка, като отново направи и добра серия, завършвайки и с ъперкът, който отвори отново аркадата на Анди Руис.

Четвърти рунд

Стилът и на двамата боксьори се запази. Джошуа започна да прави и клинчове, но Анди Руис не само не се измори, а успя в края на рунда и малко преди гонга да притисне отново до въжетата.

Пети рунд

В този рунд Джошуа на два пъти успя да нанесе два изключителни тежки попадения в главата на своя съперник – първо с десен прав, след това и с левачката. Джошуа започна да си възвръща увереността и категорично доминираше в тази част, въпреки че Руис не се отказа да скъсява дистанцията, макар и рисково.

Шести рунд

Руис държеше центъра на ринга, но Джошуа започна да се движи по-често около него. Ударите с лявата ръка на британеца изключително много тормозят мексиканеца, а при един ляв прав той бе сериозен разклатен, но се задържа на крака. Затова му помогна и традиционните клинчове на Антъни.

Седми рунд

По-тежки и агресивни стават ударите на Джошуа, но и по-рискови. Британецът започна да се увлича и забрави за своята защита, като почти през цялото време бе в открита позиция. Руис се възползва от това само веднъж – в края на рунда.

Осми рунд

Британецът започна да се изнервя и реферът се намеси, като призова двамата за спортсменство и търпение. Такова обаче видимо липсваше у Джошуа и той загуби концентрация. Анди Руис не се забави и хитро направи най-добрата си серия от началото на срещата, като успешно пласира комбинация ляв-десен няколко пъти. Това като че ли разклати Джошуа в този рунд.

Девети рунд

В този рунд не се получаваха опитите за комбинация на Руис, а аркадата му се отвори отново. Освен това и лявата му ръкавица се развърза. Джошуа успя да се възстанови от пораженията в предходния рунд и взе своето в тази част.

Десети рунд

Тактиката на Джошуа с клинчовете продължи, но още в началото той понесе тежък удар с дясното кроше на мексиканецът. Но малко след това си върна жеста и от своя страна пласира един такъв удар. Руис видимо се е подготвил с добра защита, а съперникът му продължи да го обикаля с по-свежи сили и стъпки, както и да търси подходящ момент да нанесе от крошетата си.

Единадесети рунд

Джошуа трябваше да понесе още два тежки десен прав от световния шампион в началото на тази част. Антъни на няколко пъти пласира леки прави в лицето на Руис, но те бяха по-скоро като закачливи удари.

Дванадесети рунд

Последен рунд! Джошуа нанася тежка бомба в лицето на Руис, но той е непоклатим. Отново успява да се задържи. Британецът усеща, че води по точки и бяга от рискови ситуации и размени. Руис обаче не се отказва и го гони по ринга, знаеки че това е последният му шанс, но гонгът е ударен и срещата приключва. Очаква се съдийското решение на тримата съдии от САЩ, Канада и Великобритания!

Решението:

Антъни Джошуа получава победата с единодушно съдийско решение (119-109, 118-110, 118-110).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.