Начало Бокс Антъни Джошуа отново покори тежката категория

Антъни Джошуа отново покори тежката категория

Антъни Джошуа отново покори тежката категория
0

Антъни Джошуа го направи отново – покори световния връх в тежката категория на професионалния бокс. Британецът си върна поясите в четирите версии – Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) след успех в реванша над Анди Руис със съдийско решение в 12-рундова битка.

Двубоят в Саудитска арабия не предложи много блясък, а по-скоро бе тактическо надлъгване между двамата. Те стартираха предпазливо, въпреки че в началните два рунда се получиха аркади – в първия Джошуа отвори аркада в лявата скула на мексиканеца, а във втория рунд се наложи кътмена да оказва помощ на британеца.

Във всичките рундове Руис и Джошуа предложиха еднотипна игра без изненади. Британецът разчиташе на водещата си лява ръка, често правеше и клинчове и бягаше на дистанция от съперника си. Мексиканецът, който влезе като носител на поясите в тази среща, показа завидно самочувствие и самообладение и по-често опитваше комбинации десен-ляв. Руис държеше центъра на ринга, докато Джошуа не спря да го обикаля и да се движи повече.

Джошуа успя да пласира на няколко пъти тежки удари, но Руис се задържаше на краката си всеки път. Адреналинът се покачи в осми рунд, в който британецът започна да се изнервя и реферът се намеси, като призова двамата за спортсменство и търпение. Такова обаче видимо липсваше у Джошуа и той загуби концентрация. Анди Руис не се забави и хитро направи най-добрата си серия от началото на срещата, като успешно пласира комбинация ляв-десен няколко пъти. Това като че ли разклати Джошуа в този рунд.

Фаворитът в срещата бързо се съвзе и до края не даде шанс на Руис за изненада и не допускаше риск в играта си. След приключване на всичките 12-сет рунда съдиите присъдиха единодушно победата на британския боксьор. Това е победа номер 23 на професионалния ринг за Джошуа.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.