Начало Бокс Русенов и Рами вдигнаха публиката на крака с важни победи

Русенов и Рами вдигнаха публиката на крака с важни победи

Русенов и Рами вдигнаха публиката на крака с важни победи
0

Кирил Русинов и Рами Киуан записаха победи на 70-тото издание на международния боксов турнир „Странджа“.Боксьорът от ЦСКА надви с 3:2 съдийски гласа европейския шампион от 2017-а в Харков Юрий Шестак при бурна подкрепа от свои фенове и приятели по трибуните, които създадоха страхотна атмосфера , а Киуан надви норвежеца Миндаугас Гедминас при 75-килограмовите с единодушно съдийско решение.

В много тежък двубой, изпълнен с драма и тежки размени, българският лъв Кирил успя да излъже коравия си украински съперник и да спечели съдийското решение. В боксовият сблъсък Русинов показа много сърцата игра и себераздаване срещу накъсващия играта Шестак. Следващото препятствие за Кирил ще бъдат четвъртфиналите на 17 февруари в следобедната сесия, започваща в 15:30 часа. Негов съперник ще бъде мароканецът Мохамед Хамут, който спечели след отказване на противника си Марио Фернандес във втория рунд в двубоя на същия ринг, точно преди битката на българина.

Рами показа отлични умения между въжетата, като контра-атакуваше съперника си с единични и двойни удари. Най-добра работа за боксьорът ни свърши неговото дясно кроше, а обратния му гард бе нерешима задача за Гедминас. Техничният ни национал умело се движеше из ринга с бързи стъпки и ловко изнасяше тежестта си назад, когато скандинавският му опонент атакуваше. Във втория рунд Рами вкара в обръщение и силния си ляв прав, като не спря да атакува активно дори и в третата част, въпреки че вече си беше осигурил победата.

Боксьорът ни от Костинброд на 1/4-финали ще срещне световният и европейски шампион Александър Хижняк, който с единодушно съдийско решение елиминира Хеберт Соуса от Бразилия по-рано в турнира.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".