Начало Бокс Загуби за Мечков и Богоев във втория кръг на „Странджа“

Загуби за Мечков и Богоев във втория кръг на „Странджа“

Загуби за Мечков и Богоев във втория кръг на „Странджа“
0

Емануил Богоев и Иван Мечков допуснаха поражения в двубоите си от втория кръг на 70-тото издание на най-стария боксов турнир в Европа – купа „Странджа“. 

Благоевградчанинът Богоев бе преодолян във втория си двубой за тази седмива и не успя да се класира за четвъртфиналите. Той отстъпи с неединодушно съдийско решение срещу представителя на Турция Батухан Чифтчи. Само чешкият съдия отсъди в полза на Богоев с 29-28, но колегите му дадоха предимство на съперника – 30-27, 29-28, 30-27 и 29-28.

В първия рунд Богоев добре започна да прилага тактика с вкарване на комбинация ляв-десен прав и изчакване реакция на противника, като добре се държеше на дистанция. В края на частта турският му опонент успя да пласира десни крошета, а в един случай Богоев загуби равновесие при ескиваж и се строполи на ринга. Във втория рунд и двмаата опитваха със смяна на гарда да затрудният противника. В последните секунди добро дясно кроше на Богоев попадна в целта, макар да не бе с голяма сила. В заключителните три минути турският боксьор имаше по-добра успеваемост при попаденията, макар те да не бяха особено сериозен брой. В предишния си двубой на „Странджа“ Емануил надви коравия индиец Гаурав Бидхури, който е действащ бронзов медалист от Световното първенство. Въпреки че бе наказан с 1 точка за нечисти удари, той спечели с 2-1 съдийски гласа (29-27, 29-27, 27-29, 28-28, 28-28).

Българинът в категория до 91 кг на международния боксов турнир „Странджа“ Иван Мечков отстъпи с единодушно съдийско решение на коравия руснак Садам Магомедов. Мечков започна по-добре двубоя, но тактическият план на противника бе по-качествено изпълнен. В последната част руснакът наложи преимуществото си, като реферът на ринга дори трябваше да отброява на българина. Съдиите единодушно присъдиха успеха на Магомедов – 30-27, 30-24, 30-25, 30-26 и 29-27, а на Мечков бе отнета 1 точка като наказание за три пъти изплюване на гумата.

Държавният ни шампион в схвръхтежка категория работеше отлично в първия рунд с водещия си десен прав и атакуваше не само главата, но и тялото на противника. Магомедов също бе с обратен гард и в края на частта успя да пласира силно ляво кроше в лицето на българина, който на моменти сваляше ръцете си и се откри за попадение. Доброто начало не бе продължено от плевналията с бързи комбинации, като той смени гарда за първата минута на втория рунд. Руснакът започна да дебне Мечков и да подбира моментите за атака, като често го притискаше до въжетата. Контриращите му десни крошета бяха доста по-ефективни в размените, дори когато инициаторът им бе Иван. В третия рунд отново руският боксьор отчете доста повече точни комбинации и разтърси Мечков с леви и десни крошета, като го прати в нокдаун 30 секунди преди финалния гонг.

Снимка и информация: БФ Бокс

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.