Начало Видео Владимир Путин тренира джудо с олимпийски шампиони (ВИДЕО)

Владимир Путин тренира джудо с олимпийски шампиони (ВИДЕО)

Владимир Путин тренира джудо с олимпийски шампиони (ВИДЕО)
0

Президентът на Руската федерация, Владимир Путин, посети тренировка на руския национален отбор по джудо и дори взе учaстие в заниманията. Тренировката се проведе на тепиха в спортен център „Юг Спорт“ в Сочи.

Путин е черен колан по джудо и е споделял пред световните медии, че редовно тренира източното бойно изкуство. Главата на Русия дори е публикувал и книга „Да учим джудо с Владимир Путин“. Тази олимпийска дисциплина се радва на голяма подкрепа от държавата, а президентът е споделял, че има планове да комбинира тренировките на националите с тренировките на училищните отбори в страната.

„Когато нивата на адреналин се покачат, настроението на човек се подобрява. Гледаш на света с различни очи. Сваляш „розовите очила“ и всичко ти става по-ясно. Колкото по-добър спортист си, толкова по-добър партньор в тренировките си. Усещаш и разбираш какво се случва около теб и от какво има нужда партньора ти, за да му помогнеш в тренировъчния процес и да избегнете контузии“, коментира тренировките по джудо Путин пред информационна агенция ТАСС.

На тренировката присъстваха редица световни и олимпийски шампиони, а един от тях, Беслан Мудранов, оцени уменията на президента си. Ето какво сподели олимпийският шампион от Лондон 2012-та:

„Президент Путин е много добър за възрастта си. Няма да има равен на татамито, ако се изправи срещу президентите на други страни“

 

Снимка и информация: eju.net

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.