Начало Бокс Руски боксьор почина след нокаут (ВИДЕО)

Руски боксьор почина след нокаут (ВИДЕО)

Руски боксьор почина след нокаут (ВИДЕО)
0

Трагедия след боксов мач. Руски боксьор почина 10 дни, след като претърпя нокаут. Арест Саакян изпадна в кома, от която не успя да се събуди, въпреки всички усилия на лекарите. Тежкото му състояние е направило спасяването на 26-годишния спортист невъзможно.

Трагедията се случи на турнира „Knockout Kings“, който се проведе на 26-ти декември в Толиати. Съперник на Саакян бе местният боксьор Игор Семернин. Семернин спечели с нокаут. Той пропусна няколко удара, след което рухна на пода в безсъзнание.

Боксови експерти откриват и съдийска грешка в случая. Още в средата на мача Семернин нанесе няколко тежки удара, а реферът не се намеси. По всичко изглежда, че той явно дори не е осъзнал сериозността на инцидента. Друга негова грешка, която можеше да избегне кончината на атлета бе броенето на ринга.

Вместо да извика по-бързо на лекарите, той спокойно броеше секундите на губещия, чакайки да стане или не. В същото време, ако се съди по видеото, Саакян беше в много тежко състояние. 

Арменецът с руски паспорт беше отнесен на носилка, след което беше откаран в болница. Състоянието на боксьора е било изключително тежко, кома 3-та степен (най-високата и най-тежката по скала) и мозъчен оток. 

Сестрата на починалия разкри, че неподготвеността на спортиста се е отразила на здравословното му състояние. 

,,Той трябваше спешно да свали 14 кг преди двубоя. При битката, на 19-ата минута, дори коментатори казаха, че мачът трябва да бъде прекратена, но никой не го направи. Те видяха състоянието му. Там беше ясно, че трябва да спре. Операцията му беше успешна, но той така и не се възстанови. Имаше голям хематом“, каза сестрата на починалия в интервю за REN TV.

Роден в Армения, защитаващ Новосибирск, като професионалист той печели шест победи и допуска три поражения. Саакян се занимаваше с професионален бокс само няколко години. В същото време той стана шампион на WBC Asia Silver. Първоначално спортистът тренира самбо, където е и майстор на спорта.