Начало Бокс Сблъсък между Джошуа и Кубрат Пулев е уговарян за ноември

Сблъсък между Джошуа и Кубрат Пулев е уговарян за ноември

Сблъсък между Джошуа и Кубрат Пулев е уговарян за ноември
0

Кубрат Пулев е трябвало да се изправи в боксов сблъсък срещу Антъни Джошуа на стадион ,,Уембли“ през ноември тази година. Вариантът за битката обаче отпаднал поради сензационната загуба на бившия вече световен шампион в тежка категория от Анди Руис през юни. За пропадналата среща призна мениджърът на Кобрата – Ивайло Гоцев пред “Дейли Експрес”.

,,Вече минаха два месеца, откакто балонът “Джошуа” се спука, а все още няма потвърдена официална сделка за реванш от екипа на Руис. Само някакви лакърдии от Еди Хърн. Той преговаряше с нас за мач през ноември на стадион “Уембли”, но Анди Руис провали тези планове“ , заяви Гоцев.

Мениджърът обвини промоутъра на британеца, че е превърнал дивизията в собствено частно предприятие и не се съобразява с правилата.

,,Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е негово частно предприятие. Простичкият факт е, че Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата на IBF”, сподели той.

,,IBF е организацията, която създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението на мексиканеца да защити титлата си срещу първия по ранкинг претендент за нея“ , допълни мениджърът.

Относно бъдеща среща между Кобрата и Руис, Гоцев сподели: ,,Анди е новото лице на бокса в тежка категория и ние уважаваме неговите бойни способности. Пулев срещу Руис ще бъде страхотна битка.“

Припомняме, че Кубрат Пулев трябваше да се бие с Антъни Джошуа през 2017 година, но се оттегли от двубоя поради контузия.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".