Начало Бокс Сблъсъкът Майк Тайсън – Рой Джоунс ще бъде спрян при аркада

Сблъсъкът Майк Тайсън – Рой Джоунс ще бъде спрян при аркада

Сблъсъкът Майк Тайсън – Рой Джоунс ще бъде спрян при аркада
0

Организаторите на шоу мача на Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши ще се погрижат за максималната сигурност на бойците. При аркада на някой от двамата срещата ще бъде прекратена.

Комбинираната възраст на двамата бивши боксьори е 105 години и мнозина ги упрекнаха, че могат сериозно да се наранят.

Според правилата на благотворителната битка двамата ще излязат с ръкавици 12 унции, без предпазители на главите. Ще имат осем рунда по три минути да покажат дали още го могат, а нокаути няма да бъдат търсени.

„Ще бъде нещо като тежък спаринг, не искаме някой да бъде нокаутиран“, коментират организаторите. 

„Нито е за световна титла, нито ще промени коренно мнението на феновете за някой от тях.“

Мачът е на 12 септември и няма да бъде пред публика заради коронавируса.

Реално той трябваше да се състои още преди 17 години – през 2003. Тогава беше сериозно дискутиран, но не се стигна до договор.

Сега, макар и на стари години за спорт, двама от най-великите боксьори на всички времена ще излязат да покажат кой е по-добрият.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.