Начало Бокс Седем българи ще се боксират за златото на купа „Странджа“ днес

Седем българи ще се боксират за златото на купа „Странджа“ днес

Седем българи ще се боксират за златото на купа „Странджа“ днес
0

11 февруари се очертава да е един изключително вълнуващ ден за българския бокс, защото цели 7 наши сънародници ще се бият за златните медали на купа „Странджа“ в столичната зала „София“.

Началото на боевете ще бъде дадено в 14:00 часа, но българското участие няма да стартира по-рано от 17:00 часа. Именно тогава очакваме Ясен Радев да се качи на ринга срещу узбекистанеца Хужаназар Нортжиев в спор за титлата на 54 кг.

Уилям Чолов след това ще се бие срещу друг узбекистанец на име Жавохир Уматалиев. Те ще спорят за трофея на 75 кг.

Една от най-титулуваните състезателки в турнира – Станимира Петрова, ще се появи трета сред българските участници, за да се опита да добави пета титла от купа „Странджа“ в категория до 54 кг. срещу китайката Чан Юан.

При дамите до 57 кг. Светлана Каменова ще мери сили с Мижгона Самадова от Таджикистан.

Трета поредна титла ще се опита да спечели Радослав Росенов в категория до 63,5 кг. Негов опонент ще бъде Адхамжон Мухидинов от Узбекистан. Това е повторение на финала от миналото издание.

В категория до 80 кг. Кристиян Николов се изправя срещу китаеца Туохетербиеке Танлатихан.

Програмата за деня завършва с битката между Йордан Морехон и Жахонгир Зокиров (Узбекистан), за да излъчат победителя при най-тежките.

Надяваме се, че след края на 75-тото издание на купа „Странджа“ ще можем да се поздрави с максимален брой шампионски титли.

тагове: