Начало Бокс Седем българи влизат в битка за медали на Европейското по бокс днес
0

Седем българи влизат в битка за медали на Европейското по бокс днес

Седем българи влизат в битка за медали на Европейското по бокс днес
0

Седем българи ще атакуват медалите в днешния ден на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки. Шампионатът на Стария континент се провежда в зала „София“. След трите спечелени отличия в понеделник, сега родните национали ще опитат да увеличат този актив.

Шест от тях ще вземат участие в следобедната сесия, която започва от 14:00 часа. На ринг А ни очакват три двубоя. В първи мач от програмата Йоан Стефанов (48 кг) ще срещне Асиер Хименес (Испания). В шести двубой от списъка Тони Илиев (60 кг) ще боксира с Бруно Булдерс (Латвия), а в 11-ия мач Верджиния Тилева (63 кг) ще се изправи срещу Лютфие Тутал (Германия).

Програмата на ринг Б ще бъде открита от Любослав Методиев (54 кг), който ще срещне Никодем Шафарж (Полша). В мач №5 Любомир Ангелов (67 кг) ще преследва победа над Суко Кулибали (Испания), докато в деветия двубой от списъка Стелиан Страхилов (75 кг) ще мери сили с Шаба Квиникадзе (Грузия).

Българското участие днес ще бъде закрито с един мач от вечерната програма, която стартира от 18:00 часа. В шести мач от сесията на ринг А Марио Радев (63.5 кг) ще боксира с Ренатс Саровс (Латвия).

Може да следите двубоите в Youtube канала на EUBC. Входът, за желаещите да гледат на живо в зала „София“, е свободен.

Пресконференция на БФ Бокс преди Европесйкото първенство за младежи и девойки в пресклуб България, Friday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)