Начало Бокс Седем наши боксьорки на финал в Ботевград

Седем наши боксьорки на финал в Ботевград

Седем наши боксьорки на финал в Ботевград
0

След като вчера три българки се класираха на финал в своите категории на Международния турнир за жени и девойки за Купа „Балкан“ в Ботевград, днес още четири наши представителки си осигуриха двубой за златото.

Във вчерашния неделен ден Севда Асенова и Еми-Мари Тодорова се класираха на финал в кат. до 48 кг., а малко по-рано и Мелек Закифова стори същото при най-леките. Днес победи на полуфиналите записаха Габриела Димитрова (51), Златислава Чуканова (54), Станимира Петрова (57) и Деница Елисеева (64).

Първа на ринга се качи Димитрова, която победи Сандра Драбич (Полша) с 4-1 и за златото ще играе с Елена Савелева (Русия). След нея Чуканова спечели срещу Бейза Сарагоглу (Турция) с 3-2, като на финала ще се боксира с Карина Тазабекова също от Русия. Трета на ринга се качи златната медалистка от Европейските игри в Беларус – Станимира Петрова. Тя постигна убедителна победа срещу представителката на Полша – Сандра Крук, а на финала ще се бие срещу Каролин Вейре от Канада. Седмата финалистка за България – Деница Елисеева, се наложи с 3:2 над Наталия Сичугова (Русия) и в спор за първото място играе с Александра Ордина (Русия).

Снимка: БФ Бокс

Загуби на полуфиналите обаче претърпяха Аслъхан Мехмедова (60) и Мелис Йонузова (69), което означава, че ще се окичат с бронзови медали.

Финалите в зала „Георги Христов“ са утре и започват от 14,00 ч., като още първите 4 двубоя са с българско участие. Входът е свободен.