Начало Бокс Шампионът Бетербиев се завръща през март

Шампионът Бетербиев се завръща през март

Шампионът Бетербиев се завръща през март
0

„Досадна“ задължителна защита е следващото изпитание пред световният шампион на IBF и WBC в лека тежка категория – Артур Бетербиев (15-0).

Както беше казано преди няколко месеца, руснакът ще трябва да се изправи срещу китаеца Менг Фанлонг (16-0), който е задължителен претендент за пояса на IBF.

Първоначалните очаквания бяха двамата да се срещнат през януари в Китай, но неуредици по превеждането на парите за спечеления търг от китайска страна са дали правата на „Top Rank“, които са решили двубоят да се проведе в Квебек, Канада.

Събитието е насрочено за 28-ми март. Бетербиев и отборът му са имали претенции срещата да не се провежда в азиатската държава, която е известна с нетолерантността си към мюсюлманите и по всичко изглежда закъснялото превеждане на транша за спечеления търг са добре дошли за 35-годишния руснак.

Голямата цел тази година пред Бетербиев е двубой с другото голямо име в дивизията и негов сънародник – Дмитрий Бивол. Руснакът е шампион на WBA в лека тежка категория и евентуален сблъсък между двамата ще им генерира рекордни досега печалби.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.