Начало Други Без медали за България в първия ден на Европейската купа по джудо

Без медали за България в първия ден на Европейската купа по джудо

Без медали за България в първия ден на Европейската купа по джудо
0

По възможно най-неблагоприятния начин стартира участието на родните джудисти в Европейската купа по джудо за мъже, която се провежда в столичната „Арена Армеец“.

Днес и утре европейският елит в джудото ще мери сили в столицата на България, като турнирът е с ранг на олимпийска квалификация.

Снимка: Красиан Митев

На трите тепиха в столичната зала днес се проведоха схватки в категории до 60 кг., до 66 кг. и до 73 кг. България е представлявана от 26 участника, но за наше съжаление, 12 от тях вече отпаднаха от надпреварата.

И четиримата ни джудисти в кат. до 60 кг. не успяха да стигнат до репешаж. Любослав Григоров загуби откриващата си среща от испанец, докато Борислав Янаков отстрани испанец и след това отстъпи на азербайджанец. Горан Козарев също претърпя загуба на старта, отстъпвайки на украинец. Последният роден участник в дивизията бе Цветан Цветков, но и той не успя да запише победа, губейки от французин.

При 66-килограмовите също имахме четирима представители, като най-силното представяне бе на Божидар Темелков, който достигна репешаж. Той записа победа над израелец, но след това загуби от представител на Русия. В репешажа Темелков бе близо до победата, но Давид Гарсия от Испания спечели чрез ипон при оставащи 58 секунди.

Георги Бишкаров претърпя поражение от испанец на старта. Радослав Марков загуби от израелец, а Димитър Стоянов падна от французин.

В кат. до 73 кг. отново имахме четирима представители, но нито един не успя да стигне до репешаж. Румен Радев, Марк Христов и Явор Михайлов загубиха откриващите си срещи, докато Ашот Мартиросян записа две последователни победи в първи и втори кръг, но отстъпи на поляка Адам Стодолски в 1/2-финална среща от поток „C“.

Финалите започват от 15.30 часа, а преди това е церемонията по откриването на шампионата, като входът за зрители в надпреварата е свободен.