Начало Бокс Уговарят мечтан руски сблъсък в лека тежка категория

Уговарят мечтан руски сблъсък в лека тежка категория

Уговарят мечтан руски сблъсък в лека тежка категория
0

Напът е да се случи мечтан боксов сблъсък между Артур Бетербиев и Дмитрий Бивол. Световните шампиони на WBA, WBC и IBF в лека тежка категория уговарят битката за месец август на „Зенит арена“ в Санкт Петербург, информира журналистът Майкъл Бенсън от сигурен източник.

Стадионът може да побере 68 хиляди души.

Щабовете на двамата руснаци са в напреднали преговори, а спънките мачът да се проведе са минорни. На Бетербиев му предстои задължителна защита срещу Менг Фанлонг на 28 март. Артур не би трябвало да изпита затруднения, след като доминира над всеки съперник до момента и е с 15 победи и нито една загуба.

Бивол също е непобеден, а успехите му са 17. Най-значимият е срещу Жан Паскал.

Очаква се унифициращият сблъсък да генерира рекордни печалби в рускоговорящите страни. Последният четвърти шампионски пояс в категорията бе притежание на Саул Алварес, но мексиканецът го оваканти малко след като го спечели.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.