Начало Бокс Шанън Бригс: Усик е звяр

Шанън Бригс: Усик е звяр

Шанън Бригс: Усик е звяр
0

Шанън Брикс, който е бивш световен шампион в тежка категория, изказа множество ласкави думи по адрес на Олександър Усик. Американецът е впечатлен от представянето на професионалния ринг при най-тежките от страна на олимпийския шампион от Лондон 2012 година в тежка категория.

Усик е звяр, той е луд. Той е необичаен човек, разбирате ли? Усик е необикновен човек, така че ще е трудно да се биете с него. Срещу такъв човек можете само да се надявате да загуби ловкостта си, да изгуби глада си, защото е направил пари и това е единственото нещо, на което можеш да разчиташ срещу такъв боец“, даде анализа си Брикс за европейския боксьор, цитиран от „The Times Hub“.

Припомняме, че Олександър Усик спечели поясите на IBF, WBA Super, WBO и IBO в тежка категория, надделявайки над вече бившия шампион – Антъни Джошуа след категорично съдийско решение в негова полза на боксова гала, провела се на 25 септември на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

Усик тренира като звяр. Чух, че ходи на ръце. Усик се изправя на ръцете си и се движи в продължение на час. Той не пада, а продължава да върви. Това е лудост“, добави още впечатления Бригс.

Очаква се да има реванш между Олександър Усик и Антъни Джошуа като мениджърът на британеца Еди Хърн последно заяви, че двубоят се очертава да се проведе не преди средата на април.

Усик има общ баланс от 19 успеха и нито едно поражение в своята професионална боксова кариера. Той е спечелил 13 от срещите си с нокаут. 191-сантиметровият украинец е олимпийски шампион в тежка категория от Лондон 2012 година.

Усик е бивш световен шампион на WBA Super, IBF, WBC и WBO в полутежка категория. Впечатляващо е, че 34-годишният боксцор премина от полутежка в тежка категория, ставайки шампион и там след едва 3 срещи на такова ниво (успех над Чаз Уитърспуун с решение, победа над Дерек Чисора и над Антъни Джошуа с решение).