Начало Бокс Шефът на българския бокс чака силни резултати от Ереван
0

Шефът на българския бокс чака силни резултати от Ереван

Шефът на българския бокс чака силни резултати от Ереван
0

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински очаква силни резултати от националния ни тим на предстоящото Европейско първенство за мъже. Шампионатът на Стария континент стартира в понеделник в Ереван, Армения, като България ще бъде представена от 11 състезатели.

На ринга ще се качат Ергюнал Себахтин, Даниел Асенов, Хавиер Ибаниес, Радослав Росенов, Красимир Джуров, Венсан Киркоров, Рами Киуан, Кристиян Николов, Кристиян Димитров, Радослав Панталеев и Йордан Морехон. Тимът ни е воден от треньорите Жоел Арате, Борислав Бояджиев и Валентин Поптолев.

„При мъжете разполагаме с много добър отбор. Младите вече навлизат все по-уверено, докато останалите натрупаха много сериозен опит, който могат да разгърнат на първенството. Очаквам всеки от тях да покаже онова, на което е способен. Оптимист съм за силно представяне. Каквото се изискваше от нас, като осигуряване на подготовка и лагери, го изпълнихме. Надявам се, че ще разгърнат потенциала си и ще ни зарадват със силни резултати“, каза преди началото на Европейското първенство в Ереван Красимир Инински.

Той поздрави момичетата от женския ни национален отбор. България излъчи 6 участнички на Световното първенство в Истанбул. От тях Севда Асенова спечели бронзов медал в категория до 48 килограма. Станимира Петрова остана в подножието на отличията, заемайки пето място при 54-килограмовите.

По този начин България отново спечели медал след шампионата през 2018-а в Ню Делхи. Тогава Стойка Кръстева игра финал и взе сребърно отличие при 54-килограмовите.

„Поздравявам Севда, представи се на много високо ниво. Радвам се, че спечели този медал, защото го заслужава. Тя положи огромен труд през годините, който ѝ се отплати. Като цяло съм доволен от представянето на отбора. Разбира се, винаги може повече и това, както треньорите, така и момичетата, го знаят много добре. Но Световното първенство бе изключително оспорвано и премина на много високо ниво. Нашите момичета дадоха всичко от себе си. Шампионатът е поредната стъпка към голямата и основна цел – Олимпийските игри в Париж след две години. Видяхме къде са грешките, ще се работи да ги изчистим и да ставаме все по-добри“, коментира Инински.