Начало Бокс Крауфорд – Ерол Спенс почти сигурно ще се състои до края на годината

Крауфорд – Ерол Спенс почти сигурно ще се състои до края на годината

Крауфорд – Ерол Спенс почти сигурно ще се състои до края на годината
0

Вече не съществуват никакви пречки пред организирането на мегасблъсъка между Терънс Крауфорд и Ерол Спенс – младши. Двубоят ще сложи точка на спора кой е краля в полусредна категория, след като двамата буквално пометоха конкуренцията в последните няколко години. Също така те са в топ 5 на всички престижни Pound-for-Pound класации, което вкарва допълнителна еуфория около организацията на мача. На практика, победителят ще получи признание за може би най-добрия боксьор от всички категории.

Терънс Крауфорд

Бъд Крауфорд е или №1 или №2 при най-добрите, в зависимост от листата, която гледате. Шампион в три категории – лека, лека полусредна и полусредна. Едва третият безспорен в модерната история на бокса, завладял лека полусредна преди да се качи в средна. Там печели титлата на WBO, която защитава пет пъти срещу имена като Амир Хан, Хосе Бенавидес и Кел Брук. Последният си двубой спечели с ТКО срещу друг бивш шампион от категорията – Шон Портър.

След мача с Портър Крауфорд обаяви, че се разделя с промоутъра Боб Аръм и TopRank. Той обвини публично Аръм, че не е успял да доведе Спенс. Според Крауфорд срещата ще има още по-голям смисъл сега, когато на масата ще е заложена безспорната титла.

„Вече съм свободен агент и мога да правя каквото си поискам. Няма кой да ме ограничава. Със Спенс нямаме никакви пречки. Искам само този мач! Никакви подгряващи срещи. Директно Спенс. Нека просто да седнем на масата и да решим условията. Моят тим чака.“

Ако Бъд Крауфорд стане безспорен шампион в полусредна той ще се превърне в първият носител на четирите колана в две различни категории.

Ерол Спенс – младши

Ерол „Истината“ Спенс е шампион на WBC, IBF и WBA, a в pound-for-pound класацията е №5. Визитката му е впечатляваща като най-добрата част започва с триумфа над Кел Брук и спечелването на пояса на IBF. Победите над Майки и Дани Гарсия, както над Шон Портър за да се окичи с колана на WBC. Последеният коленичил пред „Истината“ е кубинецът Йорденис Угас, който сдаде отличието на WBA.

Така между Спенс и безспорната титла седи един колан и неговият притежател – Терънс Крауфорд.

Искам Терънс Крауфорд!“ заяви Спенс. „Това е мачът, който всички желаем. На практика няма какво да попречи на организацията. Терънс трябва да знае, че идвам за него!“

Крауфорд, както и Спенс не обичат да оставят противниците си да чуят последния гонг. Крауфорд печели 29 от 38 победи с нокаут, докато Спенс е записал 22 нокаут/ТКО от 28 срещи. Терънс също така се счита за един от най-гениалните боксьори, които ползват два гарда, като мнозина го нареждат до имена от класата на Марвин Хаглър и Уили Пеп.

В модерния бокс всичко е възможно и разочарованието на феновете от липса на подобни сблъсъци не е рядкост, но сега сме по-близо отвсякога да видим това „безспорно“ зрелище.

А победителят ще бъде коронован пред целия свят като най-добрия от най-добрите.