Начало Бокс Шефът на международния бокс ще открие Купа „Странджа“
0

Шефът на международния бокс ще открие Купа „Странджа“

Шефът на международния бокс ще открие Купа „Странджа“
0

Президентът на Международната федерация по бокс (ИБА) Умар Кремльов ще открие Купа „Странджа“. Руският милиардер ще пристигне в България в неделя, специално за старта на 73-ото издание на най-стария и престижен боксов турнир в Европа.

Както е известно, през тази година Купа „Странджа“ ще дебютира като „златен“ турнир, част от новата верига Диамантена лига. Той е един от трите с такъв статут в целия свят и единствен за Европа.

Както и през миналата година, така и сега, Умар Кремльов ще проведе открита тренировка. Тя ще бъде специално за подрастващи, като в нея ще се включат част от талантите ни от столицата. Заниманието ще се състои пред зала „София“ в 13:30 часа. Официалното откриване на Купа „Странджа“ ще бъде в 18:00 часа.

През тази година турнирът се радва на сериозен интерес. Над 450 боксьори от 39 страни пристигнаха за участие в него. Това е така и заради наградния фонд, осигурен от ИБА. Става въпрос за сума от 200 хиляди долара, която ще бъде разпределена между всички медалисти в отделните категории.