Начало Бокс Ще има ли битка за абсолютен шампион? Фюри с ултиматум към Усик

Ще има ли битка за абсолютен шампион? Фюри с ултиматум към Усик

Ще има ли битка за абсолютен шампион? Фюри с ултиматум към Усик
0

Британският непобеден боксьор, настоящ шампион на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри, постави ултиматум на Олександър Усик, който държи поясите на WBA, IBF и WBO.

Двата лагера преговарят за битка, която трябва да определи първия абсолютен шампион в дивизията от времето на легендата Ленъкс Люис. Но Циганския крал даде краен срок на украинеца да се разберат. Ако това не стане, той ще се изправи срещу бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану.

Надявам се битката да се състои, наистина се надявам. Ако не се разберем този месец, ще кажа така: нека продължим напред, да се бием с Франсис Нгану. Искам да се бия с Франсис с ръкавици от четири унции. Рисковано е, защото в един момент Нгану беше смятан за най-силния удряч в бойните спортове. С тези ръкавици е нужен само един удар и всичко свършва„, заяви Фюри, цитиран от Giveme Sport.

Фюри вече е показвал, че спазва ултиматумите си, като последният такъв пример е с Антъни Джошуа. Есента двамата преговаряха за „Битката на Британия“, но от екипа на Ей Джей се забавиха и в крайна сметка Циганския крал се боксира с Дерек Чисора и го победи за трети път от три мача.

По-рано ESPN обяви, че стадион „Уембли“ е фаворит да посрещне мегасблъсък между Фюри и Усик.