Начало Бокс Ще има велика битка: Усик или Фюри срещу Джошуа или Уайлдър

Ще има велика битка: Усик или Фюри срещу Джошуа или Уайлдър

Ще има велика битка: Усик или Фюри срещу Джошуа или Уайлдър
0

Президентът на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сюлейман  приветства битката между бившите световни шампиони Антъни Джошуа (26-3, 23 КО) и Дионтей Уайлдър (43-2-1, 42 КО).

Победителят от двамата може да се изправи срещу Олександър Усик или Тайсън Фюри.

Напомняме, че Джошуа и Уайлдър ще се бият тази вечер в Саудитска Арабия в галата „Денят на Страшния съд“. Британецът ще се изправи срещу шведа Ото Валин, докато американецът ще се бие с новозеландеца Джоузеф Паркър.

Денят на Страшния съд е безпрецедентно и величествено събитие. Ако Уайлдър и Джошуа се бият, това ще бъде двубой на WBC Challenger. Ще изчакаме да видим как ще се развият нещата и какво ще се случи довечера, но за момента няма нищо официално. Доколкото разбирам, битките Фюри-Усик и Уайлдър-Джошуа имат споразумение за задължителен реванш„, каза Сюлейман.

Много съм щастлив. Опитваме се да направим това от много години. Когато Уайлдър беше наш шампион (от 2015 до 2020 г.), по това време му дадохме цялото време и възможност да се срещне с Джошуа. Когато Фюри победи Уайлдър, за да стане шампион, ние направихме няколко неща по пътя с надеждата, че Фюри може да се бие с Джошуа и след това с Усик. Това беше дълъг процес. Сега това се случва и WBC е горд, щастлив и подкрепя това, което се случва. Това е страхотен момент за бокса„, добави той.

Източник: Vringe.com