Начало Бокс Showtime спира да излъчва бокс

Showtime спира да излъчва бокс

Showtime спира да излъчва бокс
0

След 37 г. Showtime спора с бокса!

2023 г. беше звездна от гледна точка на мачовете за американския канал, който започна с двубоя на Джервонта Дейвис срещу Райън Гарсия, последван от безспорния мач в полусредна категория на Терънс Крофърд – Ерол Спенс.

Съобщението, направено от компанията майка Paramount Global, оставя на канала само две събития преди да прекрати дейността си. Дейвид Бенавидес – Деметриус Андраде на 25 ноември и все още необявена карта на 9 декември.

Казвам това сега! Точно както казах преди няколко години за края на Showtime Boxing. Като знам, че вие, старите глави, ще продължите да използвате същата система. Давам на любимия ни спорт не повече от 7-10 години, които остават, преди нито една мрежа да не пожелае да се занимава с нашия спорт. ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПРОМЯНА“, написа Теофимо Лопес.

Днес е наистина важен ден за бокса. HBO и Showtime определиха нашия спорт за едно поколение, а сега и двете са аут. Всички ние, боксьорите, трябва да превърнем тази битка в наша обща битка. Трябва да мислим за маркетинг, нова аудитория, инвеститори, глобално, за всичко това. Боксът все още е най-великият спорт в света. Просто трябва да го преосмислим“, обяви Райън Гарсия.

Не мога да не се съглася с Райън Гарсия. Системата, с която разполагаме, няма да поправи това. Трябва да мислим по различен начин. Погледнете, че всеки друг спорт изгражда империи, като го прави правилно. Ние, бойците, трябва да се обединим. Можем да се бием на ринга, но трябва да работим заедно за нашия спорт и нашите семейства“, написа обениненият шампион в средна категория Терънс Крофърд.

Поздравявам Showtime за техния почти 40-годишен ангажимент към спорта, който обичам. Надявам се, че ние, промоутърите, можем да използваме тази злощастна ситуация, за да загърбим различията си и да започнем да работим по-често заедно, за да помогнем за осъществяването на повече големи битки и за развитието на нашия спорт“, каза бившият шампион, а сега промоутър Оскар Де Ла Оя.

тагове: