Начало Бокс Синът на Ивендър Холифийлд влиза в профи бокса

Синът на Ивендър Холифийлд влиза в профи бокса

Синът на Ивендър Холифийлд влиза в профи бокса
0

Ивен Холифийлд, синът на една от най-големите легенди на бокса – Ивендър Холифийлд, обяви решението си да се впусне в дълбоките води и да стане професионален боксьор.

Вчера на специална пресконференция в Тексас, синът на бившия абсолютен шампион в полутежка и тежка категория подписа договор с промоутърската къща „Main Events“, която преди 35 години дава старт на кариерата на Ивендър Холифийлд. Високият близо 186 см боксьор има около 80 мача при аматьорите, състезавайки се в супер полусредна категория, където стига полуфинал на държавното първенство на САЩ.

„Мечтата ми се сбъдна“, заяви 21-годишният Ивен.

„Занимавам се с бокс повече от 10 години и за мен това не е работа. Животът винаги е по-смислен, ако имаш мечта, която преследваш всеки ден. Нямам търпение да започна тази нова част от живота си“, сподели наследникът на боксовото величие.

Треньор и мениджър на младежа ще бъде Маурис Уоткинс. „Термитът“, както е прякора на Маурис, е бивш професионален боксьор, който има 61 победи, 5 загуби и 2 равенства в профи кариерата си в лека категория.

Все още не е ясно кога и срещу кого ще бъде първата среща на Холифийлд.