Начало Бокс Синът на Кимбо Слайс: Баща ми щеше да нокаутира Уайлдър

Синът на Кимбо Слайс: Баща ми щеше да нокаутира Уайлдър

Синът на Кимбо Слайс: Баща ми щеше да нокаутира Уайлдър
0

Кевин Фъргюсън-младши, синът на легендата в бойните спортове Кимбо Слайс сподели, че покойният му баща би се справил чудесно в мач срещу бившия шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър.

Кевин Фъргюсън, както е истинското име на легендата в уличните боеве, има 7 мача в професионалния бокс. Той дебютира между въжетата през 2011 г. и записва 7 победи, 6 от които с нокаут.

След това Кимбо се посвети изцяло на смесените бойни изкуства и се би в най-популярните организации зад океана – Белатор и UFC. За последно „Слайс“ се би през 2016 г., а няколко месеца по-късно американецът изненадващо почина.

27-годишният Фъргюсън-младши, който се бие в Белатор вярва, че ако баща му се бе занимавал по-трайно и по-сериозно с бокса, то той би се справил повече от добре в хипотетичен мач срещу „Бронзовия бомбардировач“.

„Всъщност мисля, че баща ми щеше да се справи в мач с Уайлдър“, заяви синът на легендата.

Снимка: БТА

„Дионтей не пласира много удари, в по-голямата част от времето той дебне за ляв-десен и ако те намери с тази комбинация, ще имаш проблеми.

„Но ако Кимбо тренираше с добър боксов треньор и се бе посветил изцяло на спорта, мисля че нямаше да има проблеми с Уйалдър. Дори щеше да го нокаутира според мен.

„Баща ми не обичаше да трениран за битките, това съм го наследил от него. Нито тичаше, нито тренираше. Единствено вдигаше тежести. Ако му се занимаваше наистина той щеше да е съвсем друго име в бокса и ММА“, сподели Фъргюсън-младши, който има три победи, две загуби и един „Несъстоял се“ мач в Белатор.