Начало Други Признание! Даниел Иванов с приз от сумо турнир в Япония

Признание! Даниел Иванов с приз от сумо турнир в Япония

Признание! Даниел Иванов с приз от сумо турнир в Япония
0

Даниел Иванов-Аоияма представи отлично България на Големия мартенски турнир „Хару Башо“ в Осака, Япония. Гигантът от Елхово получи приза за най-техничен състезател сред световния елит в сумото!

„Меагашира 13“ Аоияма впечатли с баланс 11-4, като до последно беше в борбата за огромната купа.

В последния ден Иванов загуби от „меагашира 12“ Ишиура с хватката „йорикири“. Това не помрачи добрите впечатления на журналисти и фенове в Страната на изгряващото слънце. Именно местните журналисти по традиция връчват наградите за техника, боен дух и отличаващо се представяне на турнирите „Башо“.

„Изобщо не мислих за победа в турнира, докато не го преполових. В този момент осъзнах, че всички говорят за мен, а това повлия на представянето ми. Напрежението беше голямо“, сподели Аоияма.

Турнирът беше спечелен от „великия шампион“ – „йокодзуна“ Хакухо.

Монголецът вдигна впечатляващата 44-та сребърна купа в Япония. Във финалния 15-и ден той се справи с големия си съперник – „йокодзуна“ Какурю.

Състезанието се проведе пред празни трибуни, поради епидемията от коронавирус. Пандемията принуди организаторите да предприемат тези прецедентни мерки. Сумистите се обединиха в мнението, че схватките не са същите без публика.

Често на традиционните борби в Япония присъстват популярни личности и представители на политическия елит. Наскоро състезанията изгледа на живо президентът на САЩ – Доналд Тръмп.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.