Начало Самбо и бойно самбо Планират създаването на самбо лига в САЩ

Планират създаването на самбо лига в САЩ

Планират създаването на самбо лига в САЩ
0

Американски самбисти планират създаването на лига по самбо в страната си. Сезонът ще се дели на две – зимен и летен. Ще включва както класическото, така и бойно самбо. Подобен турнир се проведе в Далас през месец февруари.

Първото издание на новия шампионат ще започне през 2021 година.

Атлети от всички щати ще бъдат допускани, като се планира и отборен елемент. Организаторите уверяват, че не е задължително да пристигаш за лигата с отбор, защото ще бъдат създавани и на място.

Очаква се сериозен интерес от представители на други бойни спортове и допълнително популяризиране на руската система за самоотбрана в САЩ. Зимните издания ще бъдат през февруари, а летните юни месец.

Планират се и индивидуални изпитания за сила, издръжливост и техника.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.