Начало Самбо и бойно самбо Много емоции на италианския шампионат по самбо

Много емоции на италианския шампионат по самбо

Много емоции на италианския шампионат по самбо
0

Повече от 70 самбисти от 13 региона взеха участие на Националното първенство по самбо в Италия. Шампионатът се проведе в китното градче Дженцано ди Рома и предложи много емоции и драматични сблъсъци.

Това бе и квалификацията за определяне на бойците, които ще представят „трикольорите“ на международна сцена тази година.

„Първенството беше едно голямо събитие за италианското самбо. Радвам се, че този спорт продължава да се развива у нас“, сподели Роберто Ферарис, президент на комитета по самбо към Италианската федерация по кикбокс, муай тай, шутбокс, савате и самбо. – „На правилния път сме“.

В надпреварата дебютираха няколко нови самбо клуба на Ботуша.

През май са планирани тренировъчни лагери, които ще съберат всички медалисти от Националното първенство на Италия. Предвиждат се отделни школовки за младежките отбори и кадетите.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.