Начало Бокс Синът на Мани Пакиао с първа победа на аматьорския ринг (ВИДЕО)

Синът на Мани Пакиао с първа победа на аматьорския ринг (ВИДЕО)

Синът на Мани Пакиао с първа победа на аматьорския ринг (ВИДЕО)
0

Големият шампион Мани Пакиао се оттегли от бокса през миналата година, но фамилия Пакиао продължава да има своите настоящи представители в „сладката наука“.

Емануел Пакиао-ладши, най-възрастният от петте деца на „Пак-Ман“. През уикенда 21-годишният наследник на бившият световен шампион в 8 дивизии записа първа победа в аматьорската си кариера.

Емануел спечели комфортно офицалния си дебют между въжетата. Досега той се бе състезавал единствено в родната си Манила в местни турнири и мачове.

Аматьорският дебют на Емануел се състоя в зала в Сан Диего, САЩ, която побра сериозен брой фенове, които искаха да зърнат новия Пакиао на ринга.

Един от бившите асистент треньори на Мани Пакиао – Марвин Сомодио, ще се грижи за прогреса на кариерата на 21-годишния младеж. Емануел остава в Щатите, където ще се подготвя в елитния „Wild Card Boxing Club“ – същата зала, която преди повече от 20 години дава подслон на най-добрия филипински боксьор за всички времена.

Очаква се вторият мач на Емануел да се състои в най-скоро време, като целта пред щаба и треньорите му е той да натрупа сериозен опит с далеч по-сериозната американска конкуренция.