Начало ММА Белатор гласили бенефиса на Фьодор Емелианенко за Червения площад

Белатор гласили бенефиса на Фьодор Емелианенко за Червения площад

Белатор гласили бенефиса на Фьодор Емелианенко за Червения площад
0

Вече повече от година организацията на „Белатор“ проектира внимателно шоуто, на което един от най-великите ММА бойци ще сложи край на славната си кариера.

Става въпрос за неколкократния световен шампион в бойното самбо и легенда в света на смесените бойни изкуства – Фьодор Емелианенко.

„Последния император“ е на 45-годишна възраст и следващият му мач ще бъде и бенефис, а от „Белатор“ искаха въпросната галавечер да се проведе на едно от най-емблематчините места в Москва и Европа.

Президентът на компанията Скот Кокър обясни, че целта е била шоуто да се проведе на самия Червен площад. Тези планове обаче ще трябва да бъдат изоставени заради военния конфликт в Украйна.

„Със сигурност Москва отпада“, заяви Кокър на въпрос свързан с последния мач на Фьодор.

„През последната година работихме усилено и искахме да направим събитието на Червения площад, но по обясними причини, сега ще трябва да измислим нещо друго“, добави Кокър.

„Белатор“ дори са получили разрешение от Кремъл за грандиозната галавечер, на която хиляди руски фенове да имат възможността да видя за последно един от най-големите си спортисти.

През 2021-ва Емелианенко се завърна в клетката след близо двугодишно отсъствие, побеждавайки Тимъти Джонсън в руската столица на събитието „Белатор 269“.