Начало ММА Боец от Белатор е в болница след нападение от приятел (ВИДЕО)

Боец от Белатор е в болница след нападение от приятел (ВИДЕО)

Боец от Белатор е в болница след нападение от приятел (ВИДЕО)
0

Руският ММА състезател Сергей Харитонов бе приет в болница в Москва след нападение с метален „бокс“. Инцидентът е станал в събота вечер в комплекса „Лужники“ в руската столица по време на ММА събитие.

40-годишният ветеран и боец от „Белатор“ е със счупен нос и окото му е било сериозно наранено. След като му е оказана медицинска помощ, Харитонов е дал показания и пред полицията. Според източници атаката е резултат на личен конфликт, свързан с финансов дълг.

Малко по-късно стана ясно, че нападателят е друг боец – Адам Яндиев. Видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, показват жестоката атака.

Свидетел на боя твърдят, че Хаританов е пострадал от пръстен, а не от метален „бокс“.

„Дясното око на Сергей е повредено, внезапно го удариха. Най-вероятно това беше пръстен, а не метален бокс. Сега му правят снимки. Самото око е затворено и повредено отвътре. Диагнозата не е поставена със сигурност”, съобщава агенция Тасс.

Конфликтът е станал малко преди полунощ, а сигналът в полицията е бил подаден в 23:19 ч. (руско време). Драмата се разиграва извън залата, при гардеробната. На кадрите се вижда, че Хаританов държи ръцете си в джобовете на панталона си, а Яндиев го напада с два удара в главата. Хаританов, който доскоро е бил много близък с Яндиев (ВИЖ), го пита изненадан: „Какво правиш?“. Вместно словестен отговор, е повален на земята с джудо техника и продължава да получава удари в главата си. Бързо лицето му става кърваво, а двамата започват да си крещят за дългове.

Според информация на „Мач ТВ“ причината е 2 милиона рубли. Полицията е започнала разследване, но Яндиев засега е на свобода.