Начало Бокс Скандалният Шония обясни защо изпусна нервите си в София

Скандалният Шония обясни защо изпусна нервите си в София

Скандалният Шония обясни защо изпусна нервите си в София
0

Грузинецът Леван Шония, който размени удари с „треньора си“ на галата в София, обясни своето поведение. Ето какви причини са довели до загубата на самообладание:

„Научих, че ще се бия с Генов седмица преди да излезем на ринга. Офертата не беше много добра, но я приех. Първоначално обсъждахме битката да бъде в категория до 76 килограма, но с наближаването й ми съобщиха, че ще се проведе в тази до 79. На кантара разбрах, че на противника ми е позволено да тежи 82 килограма. Аз не гонех категорията, тежах максимум 79″, твърди Шония.

„Също така в договора за битката, който е в мен, беше записано, че тя ще се проведе в 8 рунда. Бях възмутен, когато боят бе прекратен след 6-ия и реферът ни нареди да заемем местата си в центъра на ринга. Бавно влизам в мачовете, постепенно се отпускам, израствам с всеки рунд и давам всичко от себе си в последните две части. Никой не ми каза, че сблъсъкът, който трябва да бъде в 8 рунда, внезапно е намален на 6″, негодува боецът.

„Видях какво са написали по-късно за случилото се. Как един боксьор е набил треньора си. Но в ъгъла не беше моят треньор. Секундант, бе моят мениджър. Той не намери за нужно да ми каже за промяната в броя на рундовете и не защити интересите ми. Даде предимство на противника в килограмите. Аз пътувам и тренирам за всяка битка сам. Сам съм си треньор”, разкри грузинецът.

„След случилото се имаше дори разговори да не ми бъде изплатен хонорара според договора. Но ситуацията, в крайна сметка, благополучно бе разрешена в моя полза. Получих хонорара си, не бях наказан. Чувствам ли се известен? Не. В София хората идваха, снимаха се, разговаряха. В Киев всичко е спокойно. Не станах по-популярен“, завърши Леван Шония.

Неприятните сцени се разразиха секунди след битката между грузинеца и Спас Генов, в която надделя българинът.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.