Начало Бокс Версията на ударения треньор: Шония искаше да скочим на българите

Версията на ударения треньор: Шония искаше да скочим на българите

Версията на ударения треньор: Шония искаше да скочим на българите
0

Продължават да излизат наяве нови версии за добилото широк отзвук нападение „боксьор-секундант“. Латвийският боксов мениджър Алексей Кособоковс бе атакуван от боеца, който представлява – Леван Шония. Това се случи по време на галата в „Арена Армеец“, секунди след загубата на грузинеца от Спас Генов. Ето какво каза Кособоковс пред „България днес“:

„Ако го бях ударил този, щях направо да го убия. Посегна ми, защото искаше от мен да вляза на ринга и да скочим на българския боксьор и треньора му“, разкрива латвиецът.

„Естествено аз отказах, опитах се да го успокоя, а той ми посегна. Обяснявах му, че ако прави подобни изпълнения може да не получи парите си. Все пак благодаря на организаторите защото взехме сумата и всичко е наред. Боксьорът знаеше за промяната, че мачът няма да е 8 рунда. Той получи пари за осем части, но се би само шест“, твърди Алексей Кособоковс.

„Българският му съперник беше по-добър и техничен, не знам какво искаше Шония“, признава мениджърът.

Странната случка бе отразена в редица световноизвестни медии. Версията на Леван Шония може да прочетете тук.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.