Начало Бокс Скандално съдийско решение лиши Радослав Росенов от медал от Световното по бокс

Скандално съдийско решение лиши Радослав Росенов от медал от Световното по бокс

Скандално съдийско решение лиши Радослав Росенов от медал от Световното по бокс
0

Двукратният носител на купа „Странджа“ Радослав Росенов ще остане без медал от световното първенство по бокс за мъже в Ташкент.

В четвъртфиналите в категория до 60 килограма българинът загуби по точки от шампиона на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания, като съдиите бяха разделени в решението си и това наложи допълнително преглеждане на срещата.

След първите два рунда на мача резултатът и в петте съдийски карти бе равен – 19:19, което е почти невиждано за среща на такова ниво. Росенов поведе с 3:2 гласа след първия рунд, в който боксовите похвати отстъпиха място на изчаквателните действия, а във втория Абу-Джайех се наложи със същия резултат.

В третата част българинът изглеждаше като по-активния боксьор и този, който търси победата повече, но в крайна сметка представянето му не успя да спечели доверието съдиите и те дадоха предпочитанията си на неговия съперник.

Така българското участие на световното в Узбекистан ще завърши с Рами Киуан, който по-късно днес ще се боксира с кубинеца Йоенли Ернандес в четвъртфиналите в категория до 75 килограма. При победа над световния шампион българинът ще си осигури поне бронзов медал.

тагове: