Начало Бокс 10 цитата от Майк Тайсън, които ще останат в боксовата митология
0

10 цитата от Майк Тайсън, които ще останат в боксовата митология

10 цитата от Майк Тайсън, които ще останат в боксовата митология
0

Най-младият световен шампион в историята на бокса в тежка категория – Майк Тайсън навърши днес 55 години. Роденият на 30 юни 1966 г. в Бруклин ликува с титлата на 20 години и 154 дни. В края на 80-те и началото на 90-те той бе определян като „Най-лошият човек на планетата”, а нокаутиращата му мощ продължава да се счита за ненадмината и до днес.

За Тайсън може да се говори с часове. Едва ли има човек, който да не знае през какво е преминал, за да стигне до върха, да се върне обратно на дъното и сега да води „нормален” начин на живот. Избрахме да почетем неговия 55-и рожден ден с 10 цитата, които ще останат завинаги в боксовата митология.

twitter.com
 1. „Всеки смята, че това е корав мъжки спорт. Това не е корав мъжки спорт. Това е мислещ мъжки спорт. Корав мъж ще пострада много сериозно в този спорт”.
 2. „Хората постоянно ми казват „Искам да съм в твоите обувки…”. Хилядите, които искат да са на мое място нямат никаква представа какво е. Ако те бяха в моите обувки, щяха да реват като бебета”.
 3. „Когато има нещо, което неистово желаеш да постигнеш в живота си, трябва да си готов да жертваш щастието си… Аз загубих всички свои човешки качества, по отношение на това да съм срамежлив и да съм свенлив. Няма как да бъда такъв и да успея”.
 4. „Дисциплина – това е да правиш онова, което мразиш, така, сякаш го обичаш”.
 5. „Тези книги не са прозорец. Мисля, че Макиавели е най-изисканият писател след Шекспир. Изпреварил с много времето си. Такава манипулативна личност. Всичко, което е постигнал, го е сторил с целуване на задници”.
 6. „Ще направя така, че всички вие да говорите за мен. И вашите внуци и техните деца след тях да знаят за мен… вашите пра-правнуци ще казват „еха, това не беше ли доста странна личност?”.
 7. „Един от приятелите ми веднъж видя криминалното досие на друг човек и каза „Виж, този е истинска беля, загубеняк.” Трябваше да му отговоря: „Не, това е моето досие – и дори не включва юношеският ми период”.
 8. „Всички вие знаете какво правя… Поставям хора в чували за трупове”.
 9. „Ще се бия с всеки, който треньорът ми постави пред мен, защото съм убеден, че мога да победя всеки боец в света. Ако има някой, който не е разбрал, аз съм усъвършенствал майсторството да избягвам юмруците, отправящи се към мен”.
 10. „У мен просто има нещо, някаква част, която иска да изяждам и завоювам. Може и да е твърде егоцентрично, но просто е така. Не искам да съм някакъв магнат. Просто искам да поробвам хората и техните души”.

  twitter.com