Начало Бокс Сменят категорията на Станимира Петрова
0

Сменят категорията на Станимира Петрова

Сменят категорията на Станимира Петрова
0

Носителката на три титли от Европейски първенства, както и на златен медал от Световното през 2014-а Станимира Петрова ще боксира в нова категория. Една от емблемите на българския женски бокс планира да свали до 54 килограма за международната надпревара за Купа „Странджа“. 73-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа ще се проведе в София от 21 до 27 февруари.

В последните години Станимира се утвърди като водеща фигура при 57-килограмовите, но сега ще се търси нещо ново и по-различно. „Искаме да видим как ще се чувства на тази категория. Ще използваме „Странджа“ като един вид отправна точка, след което ще преценим дали ще остане на 54 килограма и на Световното първенство през май“, сподели личният треньор на Станимира и Олимпийски шампион от Москва 1980 Петър Лесов.

Петрова и останалите ни водещи имена в националния отбор са на лагер на Белмекен от началото на седмицата. Те бяха посрещнати на високопланинската база от изключително студено и ветровито време.

Условията в първите дни са доста тежки. Някои от момичетата имаха проблеми, докато пристигнат и се съберем всички. Надявам се, че в следващите дни времето ще се успокои и ще може да излизаме извън залата“, каза още Лесов. Националките ще останат на Белмекен до края на месеца, след което ще се пуснат на Държавното първенство.