Начало Бокс Съмнения за корупция на Световното по бокс за мъже

Съмнения за корупция на Световното по бокс за мъже

Съмнения за корупция на Световното по бокс за мъже
0

Сътресения и съмнения за манипулации тресат Международната боксова асоциация. Мнозина сигнали за некоректно съдийство на Световното първенство за мъже в Белград заляха централата, а действията на ръководството не закъсняха. От АИБА отстраниха четири официални лица от Световния шампионат в Белград.

,,Проведохме разследване в два етапа. Според резултатите от първата фаза двама души не бяха допуснати да дойдат в Белград, а според резултатите от втората фаза още двама бяха изключени от участие в шампионата, като официални лица. Ние проучваме ситуация, в която може да има факти за корупция или неправилни решения“, разкри президентът на централата Умар Кремльов.

Големият негатив от страна на отборите относно съдийството на Световното първенство в Белград, е подтикнало Международната боксова асоциация да направи промени.

По думите на босът на АИБА, централата е приела нови съдийски правила в двубоите, които се очаква да влязат в сила, съвсем скоро.

В сръбската столица бяха подадени десетки контестации, но само едно от тях беше одобрена. За жалост не беше тази на българския щаб в 1/4-финалната битка в категория до 57 килограма на Хавиер Ибанес Диас срещу французина Самюел Кистоюри.

,,Проведе се Борд на директорите, на който приехме нови правила в интерес на спорта. Това важи и за новите правила за съдийство, които ще въведем“, каза Кремльов.

По новите правила мачовете ще бъдат проверявани от независими експерти за съдийски грешки.