Начало Бокс Спаринг партньор на Уайлдър разкри контузия преди мача с Фюри
0

Спаринг партньор на Уайлдър разкри контузия преди мача с Фюри

Спаринг партньор на Уайлдър разкри контузия преди мача с Фюри
0

Един от спаринг партньорите на Дионтей Уайлдър преди втория му мач срещу Тайсън Фюри потвърди, че “Бронзовия бомбардировач” е получил контузия по време на лагера.

Непобеденият Джуниър Фа, който по всяка вероятност ще се бие с Джоузеф Паркър в близко бъдеще, коментира слуховете за травма в бицепса, която е попречила на американеца срещу “Циганския крал”. През февруари Фюри победи Уайлдър, след като от щаба на “Бронзовия бомбардировач” хвърлиха кърпата, и му отне титлата на WBC.

“Да, имаше контузия в бицепса. Не знам точно колко сериозна беше, но определено го нарани. Бях шокиран. Подготовката и тренировките бяха наистина добри. Дионтей беше в страхотна форма. Мисля, че пострада към края на лагера и не очаквах да окаже кой знае какво влияние върху мача, но наистина не знаех колко е сериозна контузията”, коментира Фа пред “Скай Спортс”.

Снимка: БГНЕС

Все пак 30-годишният новозеландец отдаде заслуженото и на Тайсън Фюри за победата.

“Не знам точно как стана контузията, но бях изненадан от стратегията на Фюри. Веднага щом срещата започна, видях как Фюри не прави нито крачка назад, опитваше се да притисне Уайлдър до въжетата. Помислих си: “Човече, Уайлдър го чака тежка вечер”. Фюри просто направи това, което обещаваше да направи – да спре човека с най-тежък удар в света. Представянето му беше много, много добро”.