Начало ММА Харди се закани: Някой ще си го получи
0

Харди се закани: Някой ще си го получи

Харди се закани: Някой ще си го получи
0

Дан Харди все по-често е изкушаван от мисълта да се завърне в октагона, като очаква това да се получи по-лесно, отколкото хората предполагат.

Макар и никога да не се е “пенсионирал” официално, той не се е бил от септември 2012 г., когато победи Амир Садола в Англия. Харди не смята, че 38-те му години ще бъдат проблем и посочи отличен пример за това как възрастта не е от ключово значение.

“Франки Едгар още го прави. Имам чувството, че бях ученик, когато Франки дебютира в UFC, а съм сигурен, че съм по-възрастен от него. Вече осъзнаваме, че в ММА коефициентът за интелигентност и опитът са по-важни. В последно време все повече бойци постигат големи успехи по-късно в кариерата си. Беше ми много смешно когато видях кои ще се бият във финала на “Бойния остров”, последното събитие там. Двама бяха един срещу друг – Маурисио “Шогун” Руа и Антонио Рожерио Ногейра. Франсиско Триналдо е по-стар от мен. Мисля, че общо четирима бяха по-възрастни от мен”, коментира Харди.

Той обаче добави, че се чувства далеч по-свеж от тях и има много повече опит, което ще му помогне при завръщането в октагона, когато и да е то.

“Но само един имаше повече опит в ММА от мен. Само веднъж са ме нокаутирали. От години не съм пил алкохол, не ме блъскат в главата всеки ден. Колкото и да им се възхищавам, че се бият на 38, 40, 42 години, толкова и виждам колко по-уморени и изхабени от мен са те. Така че, ако и когато реша да се завърна, някой ще си го получи. Не мисля, че хората осъзнават това”.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.