Начало Бокс Специален боксов регламент влиза в сила за битката между Майк Тайсън и Джейк Пол

Специален боксов регламент влиза в сила за битката между Майк Тайсън и Джейк Пол

Специален боксов регламент влиза в сила за битката между Майк Тайсън и Джейк Пол
0

Както и можеше да се очаква, боксовата гала между Майк Тайсън (50:6) и Джейк Пол (9:1) няма да се проведе по обичайните правила, с които сме свикнали при професионалистите, а ще има доста изменения.

Тексаският департамент по лицензите и регулациите (TDLR) съобщи за USA Today, че има ясен протокол, който засяга бойците над 36-годишна възраст. „Железния Майк“ е на 57 г., а към датата на събитието (20 юли) ще е навършил 58 г. това ще го задължи да спази всички необходими процедури, за да убеди надзорния орган, че е в състояние да се състезава.

Сред условията виждаме задължителни EEG и EKG тестове, които да проверят сърцето и мозъка. Ръкавиците ще бъдат 16 oz за разлика от традиционните 10 oz. Рундовете се свиват от 3 до 2 минути. В случай, че двамата съперници изкарат пълните 8 или 10 рунда, според договорката им, решението за победителя няма да се взема от трима странични съдии-наблюдатели, а задачата се пада на рефера на ринга.

С подобни условия изглежда вероятно битката между Майк Тайсън и Джейк Пол да не се състои, защото нееднократно бившият световен шампион в тежка категория е изпадал в сериозни здравословни проблеми през годините.