Начало Бокс Джеси Родригес срещу Хуан Франсиско Естрада имат дата и място

Джеси Родригес срещу Хуан Франсиско Естрада имат дата и място

Джеси Родригес срещу Хуан Франсиско Естрада имат дата и място
0

Шампионът на WBC и The Ring в категория „супер петел“ Хуан Франсиско Естрада ще защитава титлите си срещу бившия световен шампион в тази категория Джеси Родригес на 29 юни в САЩ, съобщи Matchroom.

33-годишният мексиканец Хуан Франсиско Естрада отдавна се счита за един от най-силните боксьори в това тегло. През декември 2022 г. той завърши трилогията с Роман Гонзалес, но организацията на следващата голяма битка се забави.

Щастлив съм да обявя завръщането си на ринга срещу Родригес“, каза Естрада. „След предишната ми победа над Гонзалес си починах добре. Имах възможност да прекарам време със семейството си и да излекувам травмата, която ме измъчваше. „

24-годишният американец Джеси Родригес също държеше титлата на WBC в категория „супер петел“ през 2022 г. и отбеляза победи над бившите световни шампиони Карлос Куадрас и Срисакет Сор Рунгвисай, но след това премина в категория „муха“, където обедини титлите на WBO и IBF. Сега той се връща в категория „супер петел“ за голяма битка.

Да се ​​боксираш за четвърта световна титла срещу легендарен боксьор като Естрада е огромно. Чаках двубой като този от дълго време и съм готов да се докажа отново“, каза Родригес.