Начало Бокс Спортният министър откри „Странджа“
0

Спортният министър откри „Странджа“

Спортният министър откри „Странджа“
0

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева откри 68-я боксов турнир „Странджа“. Заедно с нея начало на състезанието в спортна зала „София“ дадоха президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински и супервайзърът на надпреварата Тима Виорел (Румъния).

„За мен е истинско удоволствие да бъде днес тук, на този най-стар боксов турнир в Европа. Убедена съм, че ще се насладим на изключителни спортни битки и нека най-добрият победи. Искам да благодаря на Българска федерация по бокс за перфектната организация на този турнир, на Международната боксова федерация да ни довери турнира отново. Смятам, че внушителната цифра от 35 участващи държави показва, че това е едно малко световно първенство, тъй като има боксьори от всички континенти. Пожелавам успех на всички, но най-много ще се радвам ако нашите състезатели се наредят сред победителите“, каза проф. Дашева.

Министър Дашева изгледа срещата на състезателя на боксов клуб Добруджа (Добрич) Хаят Расим в категория до 91 кг, който беше победен от индиеца Гуарав Шаухан. Надпреварата в зала „София“ продължава до 26 февруари с участието на 210 мъже и 72 жени от 35 държави.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.