Начало Бокс Станимира Петрова и Севда Асенова ще боксират за злато в Хелзинки
0

Станимира Петрова и Севда Асенова ще боксират за злато в Хелзинки

Станимира Петрова и Севда Асенова ще боксират за злато в Хелзинки
0

Световната и трикратна Европейска шампионка Станимира Петрова и Севда Асенова се класираха за финалите на силния турнир „ДжийБий“ в Хелзинки, Финландия. Боксовите ни националки постигнаха категорични победи днес и ще атакуват златните медали в своите категории.

Станимира Петрова (54 кг) срази с 5:0 съдийски гласа представителката на домакините Йона Хакарайнен. Националката ни продължава да показва отлично ниво в категорията и ще преследва нов златен медал от международен турнир. В неделя Петрова ще се изправи срещу Каролин Крувеийе от Франция в спор за титлата в Хелзинки.

На победа от златото е и Севда Асенова. В категория до 48 килограма тя се справи по убедителен начин с друга боксьорка на Финландия – Нора Кирпу. Родната националка спечели с 5:0 и на финал в събота ще мери сили с нейната сънародничка – Рика Вяряля.

Припомняме, че за злато ще боксира и Златислава Чуканова (50 кг), която ще срещне в неделя Пихла Кайво-Ойа (Финландия). В събота място на финал ще преследва и Светлана Каменова. Носителката на Купа „Странджа“ ще се изправи срещу Полина Голубева от Естония. Отборът ни е воден от треньорите Петър Лесов и Борислав Георгиев.