Начало Бокс Головкин на 40? Не е възможно
0

Головкин на 40? Не е възможно

Головкин на 40? Не е възможно
0

Световният шампион на IBF в средна категория – Генадий Головкин (42-1-1) смая всички с впечатляващата си форма. Казахстанецът демонстрира нагледно, че се намира в отлична кондиция преди битката с носителя на пояса на WBA Риота Мурата (16-2).

Двамата застанаха лице в лице за последен път преди битката им в събота в Сайтама, Япония. Впечатляващото в случая обаче не е това, че GGG закова кантара на 72.35 килограма, колкото показаха стрелките и при съперника му. А фактът, че Головкин отпразнува 40-ия си рожден ден именно днес!

На тази възраст боецът наистина ни показва, че всичко е възможно. Той се е устремил към обединение на титлите и възнамерява да потърси нова битка с Канело Алварес. При успех Головкин ще предизвика шампиона в супер средна категория, който на свой ред планира да вдигне титлата в лека тежка в мач срещу Дмитрий Бивол.

За GGG сблъсъкът с Мурата ще бъде първи след 17 месеца пауза. 36-годишният японец от своя страна е още по-отдавна в почивка – 29 месеца!

Предизвикателство е да се боксираш срещу противник, на негова територия. Но това ме мотивира още повече в тренировъчния лагер. Адреналинът вече е на максимум и нямам търпение да се кача на ринга срещу солиден, много качествен съперник“, каза Головкин.